Humanitas i media

Ibland syns vi i media. Om du missar det eller vill ta del av det igen kommer du att kunna hitta det här, i fallande ordning med det senaste högst upp i listan.

2016

Västerås Läns tidning skrev en artikel om en butik som förbjöd skolungdomar att komma in fler än två åt gången, som Humanitas uttalade sig om, den 26 maj 2016.

Nätityder: Slutkonferens Stoppa näthatet- verktyg för framtiden

9 februari 2016 höll vi en avslutande konferens för vårt jämställdhetsprojekt mot näthat, Nätityder. Eskilstuna Kuriren, Sörmlandsbygden och P4 Sörmland uppmärksammade dagen och ämnet.

I samband med att Gudrun Antemar lämnade över sitt betänkande ”Integritet och straffskydd” som föreslår en rad lagändringar för att bättre komma åt näthat. Humanitas gav en kommentar i P4 Sörmland (hoppa 20 minuter in i programmet för att komma direkt till inslaget).

2015

Nätityder: Näthat är inget ungdomsfenomen 

Eskilstuna Kuriren följde med oss när vi besökte en gymnasieklass på Grillska gymnasiet i Eskilstuna och pratade om näthat kopplat till kön, sexualitet och sexuell läggning.

I samband med Internationella dagen för personer med funktionsnedsättning höll vi en föreläsning om bristande tillgänglighet på ESOF. Radio P4 Sörmland gjorde ett inslag i samband med dagen, du kan lyssna på en kortare versiongenom att klicka på den här länken

Humanitas fyller 10 år 

Eskilstuna Kuriren  uppmärksammade att Humanitas har funnits i tio år och skrev om vårt arbete i september 2015

#Röttkort-kampanjen inför och under Eskilstuna Springpride 2015 

Inför 2015 års Eskilstuna Springpride startade Humanitas, Sörmlandsidrotten och Eskilstuna-Kuriren uppropet #röttkort mot diskriminering. Eskilstuna-Kuriren publicerade något om diskriminering av hbtq-personer och föreningar, idrottsprofiler och idrottsministern är några av de som ställde sig bakom kampanjen. Alla artiklar är samlade i länken.

Internationella kvinnodagen 8/3-2015

Dagarna efter Internationella Kvinnodagen kunde vi läsa Humanitas insändare i Eskilstuna kuriren om varför företag ska satsa på jämställdhet.

Diskriminering utifrån funktionsnedsättning 17/2-2015

Eskilstuna Kuriren och Sveriges radio P4 Sörmland, skrev en artikel om Caroline som blev av med jobbet efter att hon berättat om sin ADHD-diagnos, ett fall som Humanitas varit involverade i. P4 Sörmlands artikel kan du läsa här.

Nätityders konferens om näthat, genus och sexism 2/2-2015

P4 Sörmland intervjuade forskaren Elza Dunkels i samband med vår konferens om näthat. Hoppa till 1:39:50 in i programmet för att lyssna!

Tidningen folket gjorde ett stort reportage om konferensen, som du kan läsa här

2014

Tonåringar uppmanas att kärleksbomba på nätet för att stoppa hatet 4/11-2014 

Vårt projektledare för Nätityder intervjuades av P4 Sörmland i samband med en online-manifestation mot näthat. Hoppa till 1.08 om du vill höra inslaget och till 1:20,45 om ni bara vill höra Tove.

Landstinget kritiseras för indirekt diskriminering 4/3-2014

Eskilstuna Kuriren skriver om ett fall som Humanitas drev rörande en politisk sekreterare.

Lördagsporträtt av verksamhetsansvarig 1/3- 2014 

Daniela Polhage, just nu föräldraledig, blev intervjuad om sitt arbete på Humanitas och hennes engagemang.

Sport och diskrimineringsfrågor 22/1-2014

Vår tidigare informatör var med i P4 Sörmland tillsammans med Sörmlandsidrotten och pratade om attityder och bakomliggande orsaker till utanförskap.

2013

Humanitas nyckelskramlar mot polisens register av romer 11/11-2013

Varje måndag under november månad tog Humanitas initiativ till en nyckelskramling, Eskilstuna kuriren gjorde en artikel om det och Sörmlands Radio P4 uppmärksammade också aktionen. Lyssna på den här 

Internationella kvinnodagen 8/3-2013
Humanitas uppmärksammar internationella kvinnodagen med en insändare i Eskilstuna kuriren.

2012

Debattinsändare till Eskilstuna Kuriren 8/10 – 2012
Humanitas mötte under tre utbildningspass några romska deltagare i projektet Romanané Bucá. Vid första mötet fick vi höra att någon hade satt upp en lapp på en av deltagarnas bil ”ZIGENARE!!! Gården är ingen jävla parkeringsplats!!”.

Insändare till Folket 12/6 – 2012
Humanitas i media om svenska ungdomar IT-användande och kränkningar som sker på nätet. Vems ansvar är det?

Internationella kvinnodagen 8/3- 2012
Humanitas uppmärksammar Internationella kvinnodagen med en debattartikel i Eskilstuna Kuriren. Kvinnor är en grupp som än i dag får uppleva hur det är att leva i ett samhälle där de missgynnas bara för att de är kvinnor och i dag på Internationella kvinnodagen tar vi tillfället i akt att belysa deras situation i arbetslivet.

Kommentera