Frukostseminarium med Kitimbwa Sabuni: Rasism & arbetsliv

Diskrimineringsbyrån Humanitas bjuder in till ett frukostseminarium. Seminariet kommer att gästas av samhällsdebattören och organisationsutvecklaren Kitimbwa Sabuni. Till oss har bjudit in honom i hans roll som utvecklingsledare på Länsstyrelsen Stockholms län där han i dagsläge arbetar som utbildare i det ESF-finansierade projektet Vidga normen i praktiken.

Rapporten Antisvart rasism och diskriminering på arbetsmarknaden (Länsstyrelsen Stockholm) visar att svenskfödda afrosvenskar med högskoleutbildning bara har 67 procent av lönen i jämförelse med vita svenskar med motsvarande utbildningsbakgrund. När det gäller chefspositioner är det tio gånger så vanligt att personer ur den övriga befolkningen uppnår en sådan position jämfört med afrosvenskar. Trots att många arbetsgivare aktivt arbetar med kompetensbaserad rekrytering, så finns en strukturell diskriminering på arbetsmarknaden utifrån hudfärg. Syftet med frukostseminariet är att presentera metoder för att aktivt börja arbetet mot hudfärgsbaserad diskriminering.

Detta har vi planerat:

08:30-09:00 » Frukostmingel
09:00-09:10 » Kort introduktion
09:10-09:50 » Föreläsning med Kitimbwa Sabuni
09:50-10:15 » Genomgång av metoder för en jämlik arbetsplats
10:15-10:30 » Frågor & avslut

Bra att veta! 

Evenemanget är kostnadsfritt men det krävs att du bokar en plats så att vi kan beställa frukost till dig. Vi har begränsat antal platser, först till kvarn! Anmälan sker via denna länk.

Sista anmälningsdag är den 10 september. 
Om du inte kan delta måste du avanmäla dig senast en dag innan, annars kommer vi att debitera en avgift på 100 kr.

Lokalen är tillgänglig.

Välkommen!