Kurs om aktiva åtgärder

KURS FÖR ARBETSGIVARE OCH SKYDDSOMBUD

JOBBA JÄMNT – för att en bra arbetsgivare tar jämlikhet på allvar. Schyssta arbetsförhållanden och nöjda medarbetare är viktigt på alla arbetsplatser. Inte minst när det gäller goda resultat. Att ta jämlikhet på allvar är att ta ansvar för sina medarbetare och för sin verksamhet. Att ignorera det skapar risker för diskriminering, trakasserier och ohälsa. Ett aktivt förebyggande arbete innebär mindre arbete i längden – eftersom arbetsgivaren agerat proaktivt.

VISSTE DU ATT Diskrimineringslagen ställer krav på alla arbetsgivare att aktivt arbeta för att motverka och förebygga diskriminering? Arbetet kallas aktiva åtgärder i arbetslivet och innebär att arbetsgivaren ska genomföra ett kontinuerligt arbete i flera steg. Många känner inte till lagkraven vilket kan leda till stora bekymmer för arbetsplatsen. Behöver du eller din chef förbättra dina kunskaper? Då är denna kurs rätt!

DISKRIMINERINGSBYRÅN HUMANITAS erbjuder kurser, arbetsplatsutbildningar och jämlikhetskonsultering för chefer, medarbetare och hela arbetsplatser. Under vår halvdagskurs kommer du att få goda verktyg för att leva upp till lagkraven om aktiva åtgärder och ha bättre förutsättningar att förebygga diskriminering på din arbetsplats.

Kurs: Jobba jämnt – aktiva åtgärder i arbetslivet
Tid: 7 maj, kl. 8.30 – 12.00
Plats: Hotel Bolinder Munktell Eskilstuna
Pris: 1 990 kr (momsfritt)
Kontakt: adam@humanitas.se, 070-394 23 25
Anmälan: https://goo.gl/forms/YUKtSgSZHzDXpK753
Sista anmälningsdag: 8 april