Praktisera hos oss

Vi söker dig som studerar inom samhällsvetenskap/beteendevetenskap/juridik, är självständig och driven med ett brinnande intresse för frågor som rör diskriminering, jämlikhet och mänskliga rättigheter. Antingen studerar du vid ett program, läser en kurs eller så studerar du inte längre men är ändå sugen på att praktisera hos oss. Vi välkomnar även studerande som vill skriva sin uppsats på uppdrag av Diskrimineringsbyrån Humanitas.

Diskrimineringsbyrån är en ideell antidiskrimineringsverksamhet som arbetar för mänskliga rättigheter och mot diskriminering över Sörmland och Västmanland med säte i Eskilstuna. Humanitas arbetar för att minska diskrimineringen i samhället genom att erbjuda föreläsningar och utbildningar samt kostnadsfri juridisk rådgivning och stöd till personer som upplevt diskriminering.

Vi erbjuder praktik på heltid eller deltid från V.45 till årsskiftet. Din huvudsakliga uppgift kommer att vara att samla in material och berättelser under vår höstkampanj mot diskriminering på bostadsmarknaden. Tillsammans med vår handledning kommer du att göra en research på området och sammanställa det i en rapport som vi på byrån sedan kommer att använda. Då mycket av arbetet innebär research behöver vi någon som är initiativtagande, social och kan arbeta självständigt. Du ska ha en god analytisk förmåga och vara noggrann. Praktiken kommer delvis att vara förlagd utanför kontoret vilket innebär att det finns möjlighet att arbeta självständigt på annan plats, exempelvis Mälardalens högskola.

Vi kan tyvärr inte erbjuda någon ersättning men vi garanterar en arbetsmiljö med mycket god sammanhållning och utrymme för kreativitet och idéer.

Kontakta oss på info@humanitas.se, bifoga gärna CV och personligt brev.