Föreläsning med Gellert Tamas

Tillsammans med ABF Sörmland bjuder vi in till föreläsning med Gellert Tamas. Han kommer prata om det svenska hatet, rasism och hur vi gör för att bekämpa rasismen i samhället.

Datum: Onsdag 27 september
Tid: 18:00
Plats: ABF Sörmland
Pris: 50 kr eller efter förmåga

Kaffe och smörgås för anmälda deltagare. Säg till att du kommer genom att maila info@humanitas.se eller ringa oss på 016-13 23 25.

Gellert Tamas är författare, dokumentärfilmare och journalist. Hans böcker och dokumentärfilmer har prisats och debatterats, både i Sverige och internationellt. Hans bok Lasermannen har sålt i mer än 200.000 exemplar, översatts till ett dussintal språk och blivit både film och teater. Tamas har gjort uppmärksammade dokumentärfilmer om både den fängslade journalisten Dawit Isaak och om författaren och människorättsaktivisten Katarina Taikon. Tamas senaste bok, Det svenska hatet, handlar om den nationella högern och den militanta islamismen.

Föreläsningen med Gellert Tamas är första delen av Diskrimineringsbyråns höstkampanj Eskilstuna mot rasism. Under FN-dagen 24/10 fortsätter kampanjen med antirasistiska arrangemang, mer info kommer. Kampanjen avslutas på kristallnattens minnesdag 9/11 med ett besök av historikern och författaren Henrik Arnstads som föreläser om den högerextrema rörelsens framfart i Sverige och Europa.