Vi söker utbildningsassistent

Sök tjänsten som utbildningsassistent hos oss! Tjänsten innebär främst att delta i att planera och genomföra informations- och utbildningsinsatser. Huvudsaklig målgrupp kommer att vara skolelever där du själv kommer att boka in och genomföra föreläsningar under hösten och vintern. Du kommer även att tillsammans med utbildningsansvarig planera och genomföra utbildningar till företag och större organisationer. Du kommer också att arbeta med att utveckla vår medlemsverksamhet genom ett aktivt nätverkande tillsammans med utbildningsansvarig. Trivs du med att arbeta i en liten men växande verksamhet med ett stort samhällsuppdrag? Är du en social och utåtriktad genomförare med kunskap inom normkritik och rättighetsarbete? Sök denna tjänst!

Vi söker dig med

  • eftergymnasial utbildning
  • kunskap om strukturell diskriminering och ett normkritiskt förhållningssätt

Du ska ha förmåga att

  • vara social och ha lätt för att knyta kontakt med människor du möter
  • vara en genomförare men vid behov kunna ta egna initiativ
  • ha god samarbetsförmåga
  • vara flexibel vid växlande arbetstempo

Meriterande är erfarenhet av

  • att föreläsa/tala inför större grupper
  • arbete inom området för mänskliga rättigheter och/eller antidiskriminering

Stor vikt kommer att läggas vid de personliga förmågorna.

Om Diskrimineringsbyrån Humanitas

Diskrimineringsbyrån Humanitas är en av Sveriges antidiskrimineringsbyråer som arbetar för mänskliga rättigheter och mot alla former av diskriminering som är reglerad i svensk lag. Vi erbjuder dels kostnadsfri juridisk rådgivning i diskrimineringsärenden och dels utbildningar inom antidiskriminering. Verksamheten bedrivs med stöd av Mucf, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Vi arbetar med ett normkritiskt perspektiv för att synliggöra bakomliggande strukturer till diskriminering. Vi kan ge verktyg för ökad inkludering och jämlikhet till olika verksamheter. Målgrupperna är varierande och vi möter alltifrån elever, lärare, arbetsgivare, medarbetare och allmänhet.

Vi är en drivande aktör inom antidiskriminering och jämlikhet i Sörmland och Västmanland och vår verksamhet växer. Vi är för tillfället fyra anställda på kontoret som ligger centralt i Eskilstuna. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid, och har kollektivavtal via Idea – Arbetsgivarförbundet för ideella organisationer och Tjänstemannaförbundet Unionen.

Anställningsform

Visstidsanställning, 100% med tillträde snarast t.o.m. 31 december 2018. Chans till förlängning. Arbetstiden är i huvudsak förlagd dagtid med visst arbete kvällstid/helger.

Lön

Månadslön.

Såhär ansöker du                                  

Skicka CV och personligt brev till jobb@humanitas.se. Sista ansökningsdag är 19 augusti.

För frågor om tjänsten

Kontakta verksamhetsansvarig Daniela Polhage via e-post daniela@humanitas.se.

Anställningsintervjuer kommer att ske 21 – 24 augusti.