Vikariat heltid informatör

Befattning: Informatör/utbildningsansvarig
Omfattning: Heltid, vikariat januari-juni 2018

Diskrimineringsbyrån Humanitas är en av Sveriges Antidiskrimineringsbyråer. Vi är en religiöst och partipolitiskt obunden förening som arbetar för mänskliga rättigheter och mot diskriminering. Vi bedriver antidiskrimineringsverksamhet i Sörmland och Västmanland och har kontor i Eskilstuna. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning till individer som blivit diskriminerade och arbetar förebyggande för att minska diskriminering i samhället.

Vi arbetar mot alla former av diskriminering som är reglerad i svensk lag utifrån diskrimineringsgrunderna etnicitet, funktionsnedsättning, kön, könsidentitet och könsuttryck, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning och ålder. Vi arbetar med ett normkritiskt perspektiv och för att synliggöra bakomliggande strukturer till diskriminering.

Vår utbildningsverksamhet riktar sig till skolor, kommunala verksamheter, företag, organisationer och allmänhet. Målgrupperna är varierande; vi möter alltifrån elever, lärare, arbetsgivare, medarbetare och allmänhet i vårt upptagningsområde.

Nu söker vi en informatör/utbildningsansvarig för ett vikariat. Huvudsakliga arbetsuppgifter består av att ansvara för planering och genomförande av informations- och utbildningsinsatser, marknadsföring, kommunikation, nätverkande samt utåtriktade aktiviteter.

Kvalifikationer

  • Högskoleutbildning inom det samhällsvetenskapliga eller beteendevetenskapliga området eller motsvarande
  • Du har ett genuint engagemang för likabehandlingsfrågor, mänskliga rättigheter och har ett normkritiskt förhållningssätt
  • Du är självgående och kan planera och strukturera ditt eget arbete utifrån verksamheten
  • Erfarenhet av att tala inför publik och av att utbilda
  • Vana av att använda sociala medier
  • Du är social och utåtriktad och har lätt för att knyta kontakter med människor du möter
  • Det är meriterande med juridisk kompetens om diskrimineringslagen
  • Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i ideell sektor

Sista ansökningsdag 4 december!
Skicka CV och personligt brev till jobb@humanitas.se
Har du frågor om tjänsten? Maila jobb@humanitas.se eller ring 016-13 23 25.