Engagera dig!

Humanitas – en liten arbetsplats med en stor verksamhet
Ju fler medlemmar vi blir desto tydligare visar det att det är många i samhället som inte accepterar diskriminering och kränkningar. Välj att ta ställning mot diskriminering och för mänskliga rättigheter! Du kan engagera dig på flera olika sätt – vi behöver alltid flera medlemmar.

 

Vi på Humanitas arbetar mycket med det förebyggande arbetet mot diskriminering. Det är ett stort arbete som kan utföras på många olika sätt och det finnas alltid mer att göra. Ibland behöver vi även volontärer och tar vid möjlighet emot praktikanter, håll utkik på vår hemsida och Facebook. Vi behöver hjälp med stort och smått, särskilt inför och vid evenemang som t.ex. Springpride eller Dagen mot diskriminering. Till volontärer kan vi även erbjuda möjligheter att, efter utbildning, hålla egna informationsföreläsningar eller driva egna projekt som verkar mot diskriminering.

 

Volontärer
Vid arrangemang av olika slag och arbetstoppar på kontoret är det värdefullt att ha tillgång till volontärer som har möjlighet att hjälpa till med enklare informationsuppdrag eller enkla administrativa sysslor. Som volontär på Humanitas har man även möjlighet att driva och genomföra egna projekt. Har du en idé om ett projekt som rör mänskliga rättigheter eller diskriminering? Vet du vad du vill göra men inte riktigt hur? Om projektet passar med föreningens stadgar och mål hjälper vi gärna till – hör av dig!

 

Praktikanter
Vi tar inte emot praktikanter just nu, men kanske gör någon av de andra antidiskrimineringsbyråerna i Sverige det? Kolla på adbsverige.se för kontaktuppgifter till de andra byråerna.

Är du i slutet av din utbildning och skriver uppsats? Vill du rikta in dig mot diskriminering och mänskliga rättigheter? Hör gärna av dig till oss. Vi har spetskompetens i frågor som rör diskriminering och delar gärna med oss. Tillsammans kanske vi kan komma på ett bra ämne både för Humanitas och för dig.

Skicka ett mail till oss där du berättar om din utbildning och vad du kan bidra med till vår verksamhet, bifoga gärna ditt CV. Berätta hur mycket du kan tänka dig att arbeta samt vilken tidsrymd din praktik gäller.

Bli medlem!
Det är viktigt att ta ställning mot diskriminering och för allas lika rätt i samhället. Ju fler medlemmar vi blir desto tydligare blir signalen om att det inte är okej att särbehandla eller kränka andra människor. Diskrimineringsbyrån Humanitas är en ideell förening som finansieras med hjälp av bidrag och medlemsstöd. Vill du stödja vår verksamhet kan du bli medlem. Du kan själv välja om du aktivt vill bidra med din kompetens eller enbart stödja oss ekonomiskt. Organisationer och företag kan också bli medlemmar – visa att ni tillsammans tar avstånd mot diskriminering.

Stöd Humanitas genom att betala in 50 kronor till bankgironummer 5644-3963 (familj/föreningar/företag 100 kronor). Ange ditt namn så blir du registrerad. Tack!

Skänk en gåva!
Du kan också skänka en gåva till vår verksamhet. För att verksamhetens ska finnas tillgängliga och kunna fortsätta arbetet över hela verksamhetsområdet är det viktigt att ha medel för att finansiera aktiviteter och informationsspridning. Vi är väldigt tacksamma för alla gåvor, mindre som större.

Skänk din gåva till bankgironummer 5644-3963.  Du kan även använda appen Swish för att skänka en gåva till nummer: 123 187 10 29

Tack!