PRAKTIK

Studerar du till att bli jurist, beteendevetare, socionom eller kommunikatör och vill praktisera innan examen? Våren 2024 tar vi emot en-två praktikanter som önskar förlägga sina verksamhetsförlagda studier hos oss.

Vad erbjuder vi?

Som praktikant på Diskrimineringsbyrån Humanitas kommer du få inblick i vår dagliga verksamhet där vi arbetar med juridisk rådgivning, utbildning och opinionsbildning för jämlikhet och mot diskriminering. Du kommer få möjlighet att ansvara för dina egna projekt under din tid hos oss och därmed få erfarenhet av att arbeta med rättvisefrågor och social hållbarhet i praktiken. Utöver det får du även praktikintyg och referenser att använda i din framtida karriär.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är samhällsengagerad med ett brinnande intresse för alla människors lika värde och rättigheter. Du har god samarbetsförmåga, är trygg med att ta eget ansvar och kan uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Vi välkomnar studenter inom juridik och socialt arbete, men det är också öppet för andra studenter inom passande områden. Din praktik ska ingå som en del i en utbildning som berättigar till studiestöd och helst pågå under 20 veckor.

Hur ansöker du?

Skicka din ansökan med CV och ett personligt brev till info@humanitas.se senast den 15 oktober 2024. Vi önskar att ditt personliga brev består av:

  1. En beskrivning om dig själv.
  2. En beskrivning av varför du vill göra praktik hos oss, vad du skulle vilja fokusera på under praktiken och på vilket sätt du tror att en praktikplats hos oss passar ihop med dina studier.
  3. Information om hur länge din praktik pågår.

Urval och intervjuer sker vecka 43-44 och erbjudande om praktikplats meddelas senast 6 november. Praktiken startar vecka 3 eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Läs berättelser från tidigare praktikanter


Josefin