PRAKTIK

Studerar du till att bli jurist, paralegal, beteendevetare, socionom eller kommunikatör och vill praktisera innan examen? Hösten 2023 tar vi emot en praktikant som önskar förlägga sina verksamhetsförlagda studier hos oss.

Vad erbjuder vi?

Som praktikant på Diskrimineringsbyrån Humanitas kommer du få inblick i vår dagliga verksamhet där vi arbetar med juridisk rådgivning, utbildning och opinionsbildning för jämlikhet och mot diskriminering. Du kommer få möjlighet att ansvara för dina egna projekt under din tid hos oss och därmed få erfarenhet av att arbeta med rättvisefrågor och social hållbarhet i praktiken. Utöver det får du även praktikintyg och referenser att använda i din framtida karriär.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är samhällsengagerad med ett brinnande intresse för alla människors lika värde och rättigheter. Du har god samarbetsförmåga, är trygg med att ta eget ansvar och kan uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Vi välkomnar studenter inom juridik och socialt arbete, men det är också öppet för andra studenter inom passande områden. Din praktik ska ingå som en del i en utbildning som berättigar till studiestöd och helst pågå under 20 veckor.

Hur ansöker du?

Skicka din ansökan med CV och ett personligt brev till info@humanitas.se senast den 14 maj 2023. Vi önskar att ditt personliga brev består av:

  1. En beskrivning om dig själv.
  2. En beskrivning av varför du vill göra praktik hos oss, vad du skulle vilja fokusera på under praktiken och på vilket sätt du tror att en praktikplats hos oss passar ihop med dina studier.
  3. Information om hur länge din praktik pågår.

Urval och intervjuer sker digitalt vecka 20-21 och erbjudande om praktikplats meddelas senast 2 juni. Praktiken startar vecka 35 eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Läs berättelser från tidigare praktikanterSom en del av min utbildning på Språk och kommunikationsprogrammet vid MDU har jag genomfört min praktik på Humanitas under våren 2023. Valet av Humanitas som praktikplats var självklart för mig då jag vill arbeta som kommunikatör inom mänskliga rättigheter och kunde därmed kombinera kommunikation med jämlikhetsfrågor. Under min tid på Humanitas har jag fått betydande mängd kunskap inom både kommunikation och jämlikhets och diskrimineringsfrågor.

Jag kom till Humanitas med en viss grundläggande kunskap om diskrimineringsgrunderna och diskrimineringslagen, men nu när jag avslutar min praktik känner jag mig mycket mer insatt i ämnet och hur det speglas i organisationens kommunikation, särskilt den externa kommunikationen.

Mina arbetsuppgifter inkluderade att först sätta mig in i diskrimineringslagen och Humanitas verksamhet, för att därefter skriva texter till en utställning, underlag till hemsidan, skapa inlägg till instagram, delta i möten och föreläsningar samt skriva minnesanteckningar till dessa. Amélie, min handledare, har varit en fantastisk resurs och hjälpt mig att navigera genom mina uppgifter och gett mig feedback när jag behövde det.

Jag är oerhört tacksam över den kunskap jag har fått under mina 10 veckor på Humanitas, som kommer att vara värdefulla för mitt framtida yrkesliv. Jag rekommenderar starkt andra att ta chansen att praktisera på Humanitas, då jag tror att ni också kan få ut minst lika mycket som jag fått.

/Josefin Alm