Träffa Jennifer, vår praktikant för hela vårterminen 2024!

Vem är du?

Jag heter Jennifer Yngveson, är 22 år och pluggar kandidatprogram i mänskliga rättigheter vid Enskilda högskolan Stockholm. Jag går just nu min sista termin och har fått möjligheten att ha praktik på Humanitas.

Hur kom det sig att du sökte dig till MR och Humanitas?

Jag har ett stort intresse för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor med ett särskilt intresse för barns rättigheter. Mitt intresse uppkom under gymnasiet där jag i skolan var engagerad i en FN-elevförening.

Jag valde att ansöka om praktikplats på Diskrimineringsbyrån Humanitas på grund av möjligheten att fördjupa mig i och arbeta med både opinionsarbete, utbildningsinsatser samt juridisk rådgivning. Min förhoppning är att utveckla mina kunskaper inom dessa verksamhetsområden och få praktisk erfarenhet av att arbeta med mänskliga rättigheter och antidiskriminering som jag kan ta med mig in i mina fortsatta studier och yrkeslivet.